Też macie takie dni, że chodzicie, chodzicie i zupełnie nie wiecie co ugotować? Ja tak miałam dzisiaj... Niby zjadłabym coś konkretnego, ale z drugiej strony odechciało mi się kolejnej odsłony filetu z kurczaka czy jajka sadzonego. Jednak po przejrzeniu stanu posiadanych produktów moim oczom ukazały się resztki makaronów, mrożonego szpinaku i serka wiejskiego. Postanowiłam połączyć wszystko w całość i tym sposobem powstał obiad z serii "brzydko wygląda, ale pysznie smakuje" :)
Składniki (na moją 1 porcję):
50 g makaronu pełnoziarnistego 100% durum (u mnie miks spaghetti i świderek)
150 g mrożonego szpinaku
Marchewka (ok. 100 g)
Serek wiejski (ok. 100 g)
Ulubione przyprawy (u mnie majeranek)
Przygotowanie:
Szpinak rozmrażamy, a marchewkę trzemy na drobnych oczkach. Przekładany na patelnię i dusimy. Makaron gotujemy 2 minuty krócej, niż pisze na opakowaniu. Przekładamy do warzyw, wlewamy śmietankę z serka wiejskiego, mieszamy i dusimy 2 minutki. Całość przekładamy na talerz, nakładamy serek wiejski i posypujemy ulubionymi przyprawami.
Iwona
Mi średnio pasuje serek wiejski. Wiadomo kwestia smaku.
OdpowiedzUsuń