piątek, 4 stycznia 2013

Testowanie z firmą Kamis - pierwsza potrawa.


Witajcie :)

Miło mi poinformować, iż dzięki portalowi Uroda i Zdrowie, firma Kamis wybrała mnie do przetestowania swoich produktów :) Dziś otrzymałam paczkę, która sprawiła mi bardzo dużo radości. W środku znalazły się:


-          przyprawa do ryb
-          przyprawa do bigosu i potraw z kapusty
-          anyż, gwiazdki
-          cynamon, kora
-          przyprawa do kawy i deserów (w młynku)

Dodatkowo, co było dla mnie ogromnym zaskoczeniem, w pudełku znalazła się podstawka oraz 3 podpisane pojemniki, które służą do organizacji przypraw, mieszanek oraz ziół. Uważam, iż firma Kamis zachowała się bardzo profesjonalnie sprawiając taką niespodziankę :)


Z racji tego, iż na dzisiejszy obiad miałam przygotowany kawałek dorsza postanowiłam od razu przetestować przyprawę do ryb. Przygotowałam swoją wersję „ryby po grecku” składającej się z kaszy gryczanej, dorsza na parze oraz startych i podduszonych warzyw (marchew, seler, korzeń pietruszki). Oto jak prezentowała się moja potrawa:



Teraz kilka słów o produkcie:
„Przyprawa do ryb jest idealna do posypywania ryby przed panierowaniem, ale również jako składnik farszu lub sosu. Uatrakcyjnia dania z ryb smażonych, pieczonych i gotowanych. Dzięki zawartości imbiru i gorczycy potrawa ma lekko pikantny smak, a użyte zioła i warzywa nadają jej charakterystyczny aromat. Stosowanie naszej przyprawy nie wymaga dodatkowego solenia ryby.

Skład: sól, czosnek, bazylia, gorczyca, imbir, cukier, tymianek, natka pietruszki, kwas: kwas cytrynowy; rozmaryn, cebula.”


Moja opinia:
Uważam, iż przyprawa delikatny ma aromat. Jest to dość mylące w stosunku do smaku, który jest dość ostry i wyrazisty. Osobiście wolę delikatniejsze smaki, jednak inni członkowie mojej rodziny byli bardzo zadowoleni. Można wyczuć poszczególne składniki, a jako całość bardzo dobrze ze sobą współgrają. Jedynym minusem, który dla mnie jest dość istotny to obecność soli już na pierwszy miejscu. Na co dzień nie używam do swoich potraw soli, dlatego też musiałam dać niewielką ilość przyprawy. Dla osób, które nie przejmują się składem przypraw, stosują je niezwykle rzadko lub w małych ilościach produkt ten na pewno okaże się bardzo dobrym rozwiązaniem. Przy minimalnej pracy otrzymujemy aromatyczną i dobrze przyprawioną potrawę z ryby.

Dziękuję firmie Kamis za udostępnienie mi swoich produktów do przetestowania. W najbliższym czasie pojawią się kolejne posty z posiłkami przygotowanymi z dodatkiem otrzymanych przypraw :)

Iwona

2 komentarze:

Komentując przyczyniasz się do uśmiechu na mojej twarzy :) Pamiętaj - szczęście dane innym wraca do nas podwójnie! :)
Szanuj moją osobę i nie zostawiaj linków! Komentarze to nie miejsce na reklamę! Znajdę Cię i bez tego.
Na blogu obowiązuje Polityka Prywatności. Zapoznasz się z nią w zakładce po prawej stronie.