Witajcie :)
Miło mi poinformować, iż dzięki portalowi Uroda i Zdrowie, firma Kamis wybrała mnie do przetestowania swoich produktów :) Dziś otrzymałam
paczkę, która sprawiła mi bardzo dużo radości. W środku znalazły się:
-
przyprawa do ryb
-
przyprawa do bigosu i potraw z kapusty
-
anyż, gwiazdki
-
cynamon, kora
-
przyprawa do kawy i deserów (w młynku)
Dodatkowo, co było dla mnie ogromnym zaskoczeniem, w pudełku
znalazła się podstawka oraz 3 podpisane pojemniki, które służą do organizacji
przypraw, mieszanek oraz ziół. Uważam, iż firma Kamis zachowała się bardzo
profesjonalnie sprawiając taką niespodziankę :)
Z racji tego, iż na dzisiejszy obiad miałam przygotowany kawałek
dorsza postanowiłam od razu przetestować przyprawę do ryb. Przygotowałam swoją
wersję „ryby po grecku” składającej się z kaszy gryczanej, dorsza na parze oraz
startych i podduszonych warzyw (marchew, seler, korzeń pietruszki). Oto jak
prezentowała się moja potrawa:
Teraz kilka słów o produkcie:
„Przyprawa do ryb jest idealna do posypywania ryby przed
panierowaniem, ale również jako składnik farszu lub sosu. Uatrakcyjnia dania z
ryb smażonych, pieczonych i gotowanych. Dzięki zawartości imbiru i gorczycy
potrawa ma lekko pikantny smak, a użyte zioła i warzywa nadają jej
charakterystyczny aromat. Stosowanie naszej przyprawy nie wymaga dodatkowego
solenia ryby.
Skład: sól, czosnek, bazylia, gorczyca, imbir, cukier, tymianek,
natka pietruszki, kwas: kwas cytrynowy; rozmaryn, cebula.”
Moja opinia:
Uważam, iż przyprawa delikatny ma aromat. Jest to dość mylące w
stosunku do smaku, który jest dość ostry i wyrazisty. Osobiście wolę
delikatniejsze smaki, jednak inni członkowie mojej rodziny byli bardzo
zadowoleni. Można wyczuć poszczególne składniki, a jako całość bardzo dobrze ze
sobą współgrają. Jedynym minusem, który dla mnie jest dość istotny to obecność
soli już na pierwszy miejscu. Na co dzień nie używam do swoich potraw soli,
dlatego też musiałam dać niewielką ilość przyprawy. Dla osób, które
nie przejmują się składem przypraw, stosują je niezwykle rzadko lub w małych
ilościach produkt ten na pewno okaże się bardzo dobrym rozwiązaniem. Przy
minimalnej pracy otrzymujemy aromatyczną i dobrze przyprawioną potrawę z ryby.
Dziękuję firmie Kamis za udostępnienie mi swoich produktów do przetestowania. W najbliższym czasie pojawią się kolejne posty z posiłkami przygotowanymi z dodatkiem otrzymanych przypraw :)
Iwona
Cynamon w laskach ... kocham! :)
OdpowiedzUsuńSmacznego! :)
OdpowiedzUsuń