środa, 19 czerwca 2013

Szarlotkowa, łychostajna, przepyszna! :)

Witajcie :)

Mamy kolejny bardzo ciepły dzień. Jak co roku mam tak, że w zimie marzę o lecie, a w ciepłe dni chcę zimę... Ciężko mi się funkcjonuje w taką pogodę, ale jakoś trzeba dać radę :) Na pewno pomocne jest w tym smaczne i pożywne śniadanko :) Taka też była dzisiejsza owsianka, przyrządzona nieco inaczej niż zwykle :) Płatki zalałam wieczorem wrzątkiem, rano dodałam starte jabłko oraz inkę wymieszaną z mlekiem i całość włożyłam na 2 minuty do mikrofalówki. Po wyjęciu moim oczom ukazała się spora ilość soku z jabłka co mnie nieco przestraszyło. Bałam się wodnistej konsystencji, ale o dziwo "papka" zrobiła się baaaardzo gęsta. Nawet moje poprzednie owsianki z dodatkiem budyniu nie były takie "łychostajne" :D Na pewno nie raz powrócę do tej wersji :)

Szarlotkowa owsianka na ince z ricottą, 
prażonymi orzechami włoskimi i laskowymi oraz cynamonem


Szacowana wartość energetyczna:
Iwona

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Komentując przyczyniasz się do uśmiechu na mojej twarzy :) Pamiętaj - szczęście dane innym wraca do nas podwójnie! :)
Szanuj moją osobę i nie zostawiaj linków! Komentarze to nie miejsce na reklamę! Znajdę Cię i bez tego.
Na blogu obowiązuje Polityka Prywatności. Zapoznasz się z nią w zakładce po prawej stronie.