Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam dynię. A że mamy na nią sezon to staram się wykorzystywać ją jak najczęściej. Dzisiaj przygotowałam na śniadanie owsianko-mannę ze startą dynią i muszę przyznać, że wyszła bardzo smaczna. Dynia, podobnie jak cukinia, nadaje kremowej konsystencji.
Poza tym ostatnio coraz częściej goszczą u mnie mandarynki i mak. A przy tym połączeniu mam w głowie tylko "coraz bliżej Święta..." :D
Dyniowa owsianko-manna z jogurtem naturalnym, jabłkiem,
migdałami, orzeszkami ziemnymi i makiem
Szacowana wartość energetyczna:
Iwona
Można poprosić o proporcje i sposób przyrządzenia? :)
OdpowiedzUsuńWieczorem zalałam 4 łyżki płatków 1,5 szklanką wrzątku. Rano zagotowałam, dodałam łyżkę manny i niezbyt duży kawałek startej dyni. Chwilkę całość pogotowałam, przełożyłam do miseczki i dałam resztę składników :)
Usuńmmm, wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuń