sobota, 19 października 2013

Znów warzywko w owsiance.

Hej :)

Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam dynię. A że mamy na nią sezon to staram się wykorzystywać ją jak najczęściej. Dzisiaj przygotowałam na śniadanie owsianko-mannę ze startą dynią i muszę przyznać, że wyszła bardzo smaczna. Dynia, podobnie jak cukinia, nadaje kremowej konsystencji.

Poza tym ostatnio coraz częściej goszczą u mnie mandarynki i mak. A przy tym połączeniu mam w głowie tylko "coraz bliżej Święta..." :D

Dyniowa owsianko-manna z jogurtem naturalnym, jabłkiem, 
migdałami, orzeszkami ziemnymi i makiem

Szacowana wartość energetyczna:

Iwona

3 komentarze:

  1. Można poprosić o proporcje i sposób przyrządzenia? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wieczorem zalałam 4 łyżki płatków 1,5 szklanką wrzątku. Rano zagotowałam, dodałam łyżkę manny i niezbyt duży kawałek startej dyni. Chwilkę całość pogotowałam, przełożyłam do miseczki i dałam resztę składników :)

      Usuń

Komentując przyczyniasz się do uśmiechu na mojej twarzy :) Pamiętaj - szczęście dane innym wraca do nas podwójnie! :)
Szanuj moją osobę i nie zostawiaj linków! Komentarze to nie miejsce na reklamę! Znajdę Cię i bez tego.
Na blogu obowiązuje Polityka Prywatności. Zapoznasz się z nią w zakładce po prawej stronie.